2020. május 8., péntek

Bemutatjuk az Év Gyerekkönyve Díj zsűrijét - Tarr Ferenc

Tarr Feri, elnökségi tagunk bemutatása következik. Idén az elnökségből Feri vállalta azt, hogy végigviszi az Év Gyerekkönyve Díj zsűrizésest, és áttanulmányozza a kiadók által jelölt 121 könyvet.  




Fotó: Lukácsházi Luca




Tarr Feri vagyok, a BonBon Matiné Műhely vezetője. Ez egy olyan független, támogatásban nem részesülő kulturális vállalkozás, ahol a 4-12 éves gyerekek számára hozunk létre elsősorban zenei produkciókat. A legmagasabb művészi elvárásokkal dolgozunk együtt zeneszerzőkkel, zenészekkel, színészekkel, illusztrátorokkal, hogy minél több, minél jobb előadás szülessen ennek a korosztálynak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy évente 130 előadást adhatunk országszerte, ami során több tízezer gyereknek tudjuk megmutatni, szerintünk milyen a jó gyerekkultúra? Éppen ezért dolgozom a HUBBY elnökségében is, mert szentül hiszem, hogy ugyanazzal a profizmussal és hozzáállással kell a legfiatalabbaknak is alkotni, mint az ún. "magas művészetben". Szeretném, ha a HUBBY nemcsak a gyerekirodalom, hanem az egész gyerekkultúra zászlóshajója lenne.

A 2019-es gyerekkönyv-termés méltó hírnöke annak, hogy a magyar gyerekirodalom virágzik. Az idén rekordmennyiségű, 121 darab könyvet jelöltek a díjra, aminek többsége valóban sok munkát, minőségi elvárásokat tud maga mögött. Számomra az idén az illusztrációs és fordítói kategória okozott különösen sok élményt. Előbbiben jobbnál jobb munkák, nagyon különböző stílusok és megközelítések mutatták meg magukat, ami azt jelzi, a képi gondolkodás talán végre felért a fogalmi gondolkodás mellé. A fordítások között pedig renegeteg jó szöveggel és ötlettel találkozhattunk, ami mutatja, még sok lehetőség van az itthoni gyerekirodalom előtt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése