2020. május 5., kedd

Bemutatjuk az Év Gyerekkönyve Díj zsűrijét - Csatlós Judit

Nagy szeretettel bemutatjuk az idei Év Gyerekkönyve Díj zsűrijét! Először Csatlós Judit bemutatkozását olvashatjátok el, aki azt is elárulta nekünk, milyen gondolatok fogalmazódtak meg benne a zsűrizés során az Év Gyerekkönyve Díjjal kapcsolatban. 


Fotó: Koronczi Endre, 2020.

Kulturális antropológia háttérrel évek óta muzeológusként és kurátorként dolgozom a Kassák Múzeumban. Korábban a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület vezetőségi tagjaként kaptam betekintést a kortárs művészet legfrissebb törekvéseibe és a civil szféra működési területébe. Az érdeklődésem a kortárs képzőművészet mellett a munkáskultúra történetére és a modernitás társadalmi mozgalmaira irányul, melyeket kiállítások és publikációk formájában igyekszem körüljárni.

Számomra a zsűrizés egy izgalmas belehelyezkedési lehetőséget adott a gyerekkor elfeledett világába, miközben számos könyvben ráismerhettem a mindennapjainkat körülölelő valóságra és hangokra. Az idei termésben is azok a legkiemelkedőbb művek, ahol a tradicionális mese építőkövei és a kortárs megközelítés találkoztak egymással, ami épp úgy visszaköszön az illusztrációkban, mint a szövegekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése