2019. február 1., péntek

Marék Veronika és Takács Mari versenyben az Andersen-díjért



Marék Veronikát és Takács Marit jelölte a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum a Hans Christian Andersen-díjra. A következő díjat 2020-ban ítélik oda, kövessük együtt a híreket, szurkoljunk Veronikának és Marinak!

Az Andersen-díjra az IBBY minden nemzeti szekciójából érkezhetnek jelölések. A HUBBY 2018 őszén szavaztatta meg a tagságával, melyik szerzőt és melyik illusztrátort jelölje a 2020-as mezőnyre. A szavazatok alapján szerző kategóriában Marék Veronikát, illusztrátor kategóriában Takács Marit indítottuk. A jelölés feltétele volt, hogy 2019. január 30-ig a HUBBY befizesse a nevezési díjat és elküldje a jelöltek pályázati anyagát. Örömmel számolunk be arról, hogy a pályázatokat határidőn belül beadtuk, magas színvonalú anyagok születtek, köszönettel Besze Barbara alapos munkájának, valamint Farkas Judit, Varga Betti és Wittmann Ildikó önkéntes segítőinknek.


Az Andersen-díjról

A világ legrangosabb, kétévente kiosztott gyermekirodalmi díja, amelyről az IBBY nemzetközi szakmai zsűrije dönt Bázelben. Az esélyes alkotók shortlistjét 2020 elején teszik közzé, a díjnyertes szerző és illusztrátor nevét pedig a 2020-as bolognai gyermekkönyvvásáron hozzák nyilvánosságra.

A szerzői díjat 1956 óta, az illusztrátorok díját 1966 óta adják át. A korábbi évek díjazottjait itt találjátok.


Fotók: Valuska Gábor, Bach Máté

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése