2017. június 21., szerda

Sosincs késő tanulni!

Gyerekirodalom szak a KRE-n! (4dik évad!)

Várjuk az érdeklődők jelentkezését a 2017 szeptemberében újra - már negyedik alkalommal - induló, 2 féléves, posztgraduális "Gyerekirodalom" szakunkra.A jelentkezés feltétele: régi típusú, vagy legalább BA-szintű pedagógiai, bölcsész, művészeti, művészetközvetítési vagy hitéleti szakokon megszerzett diploma.

Költségtérítés: 120.000 Ft/félév

A képzésben a magyar és európai gyerekirodalom és -kultúra története mellett a gyerekirodalmi műfajokról, a szakirányú irodalomelméletről, a gyerekirodalom és a gyerekpszichológia kapcsolatáról, a gyermek- és ifjúsági irodalom mediális kontextusairól és a gyerekirodalom jelenkori intézményrendszeréről hallgathattok előadásokat; gyakorlati foglalkozásokon ismerkedhettek meg a műfordítás, a gyerekirodalom-kritika és művészetterápia szakmai kérdéseivel.
A tárgyakat irodalomtörténész, gyerekpszichológus, folklorista, bábszínházi dramaturg, művészetterapeuta, műfordító, kiadói szerkesztő és oktatás-szervező kollégák oktatják.

Bővebb információk és a felvételivel kapcsolatos, folyamatosan frissülő információk:
itt vagy https://www.facebook.com/pg/KREgyerekirodalom/posts/

Az elmúlt években végzett hallgatóink: gyerekkönyvtárosok, kiadói és marketing szakemberek, rendezvényszervezők, színházi rendezők, kulturális újságírók, pedagógusok, műfordítók, írók-költők. A "szak" - amely az első "gyerekirodalom" szakként indult a hazai felsőoktatásban - a megszerezhető hasznos ismereteken túl, műhely-szerű működésével is segíti a kapcsolatfelvételt a mai magyar gyerekirodalmi és gyerekkönyves kultúra intézményi hálózatával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése