2022. március 23., szerda

Bologna Children's Book Fair - 2022 - első híreink

E hét hétfőtől csütörtökig, március 21-24-ig tart a bolognai könyvvásár - Bologna Children's Book Fair 2022 -, a gyerekkönyves világ legnagyobb seregszemléje. 

Az illusztrátorok kiállításán - Selection of BCBF ott van Máray Mariann zöldség-gyümölcsös sorozata (fruitsandveggies), akire nagyon büszkék vagyunk és akinek szívből gratulálunk, hogy immáron sokadszorra képviseli Magyarországot Bolognában! 




Emellett a müncheni Nemzetközi Ifjúsági Könyvtár (Internationale Jugendbibliothek) standján megtalálhatóak a White ravens katalógusban szereplő könyvek. A HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum minden évben kiviszi a müncheni könyvtárba az Év Gyerekkönyve Díjra jelölt könyveket, egyrészt hogy legyen példány ezekből a könyvtárban, másrészt, hogy tudjanak a könyvtár szakértői a White ravens katalógusba választani könyvet. Idén a könyvtár Takács Mari Bingaminga és a babkák című kötetét, illetve a Nagy Boldizsár által szerkesztett Meseország mindenkiét választotta. Gratulálunk!




Az IBBY standján - a szintén a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum által jelölt - Hans Christian Andersen díjra nevezett könyvekből található egy válogatás. Ezen a kiállításon nagy büszkeségünkre ott van az általunk nevezett és azóta az IBBY ajánlásával rendelkező A nyúl formájú kutya Dániel Andrástól, illetve az általunk nevezett Herbszt László illusztrálta könyvekből kiválasztott A csodálatos szemüveg című könyv. Gratulálunk!




Jeney Zoltán, a HUBBY alelnöke találkozott az IBBY főtitkárával, illetve részt vett az IBBY európai regionális meetingen, ahol beszámolt a HUBBY elmúlt hónapokban végzett tevékenységéről. Világméretű elismerés övezi az ukrajnai menekültek megsegítésére szervezett aukciót, amelyet az IBBY központi vezetése figyelemmel követhetett, mivel Szekeres Niki, a HUBBY elnöke az erről szóló híreket, linkeket folyamatosan közvetítette Liz Page, az IBBY titkára felé. 
Nagyon köszönjük ezúton is még egyszer mindenkinek, adományozóknak és vásárlóknak, hogy velünk voltatok az aukción!





Végül, de nem utolsó sorban a könyvvásáron megtalálható a magyar stand, amelyet a PKÜ üzemeltet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése