2022. március 19., szombat

ÁRVERÉSI SZABÁLYZAT

 A HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum, a MISZJE - Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület, illetve az EOGY - Evangélikus Országos Gyűjtemény jótékonysági árverést rendez az ukrajnai menekültek megsegítésére.

Híres kortárs írók, költők, gyerekkönyvesek és felnőttkönyvesek dedikált könyveit, illetve kortárs illusztrátorok dedikált képeit bocsájtjuk árverezésre.

 

A tételek az online katalógus sorrendjében kerülnek kikiáltásra úgy, hogy az árverésvezető a sorra kerülő tárgy katalógusszámát, valamint kikiáltási árát élőszóval kihirdeti, amire a venni szándékozók kézfenntartással teszik meg ajánlatukat. Az online licitálók a megajánlott összeget írják be hozzászólásként. A licitlépcső 1000 ft.

A tárgy tulajdonjogát az az árverési vevő szerzi meg, aki a legmagasabb ajánlatot teszi. Amikor az ajánlatot az árverés vezetője elfogadja, a nevet a licitálónak be kell mondania.

Amennyiben a teljes vételár egy összegben az árverésen kifizetésre kerül, úgy a tárgy a helyszínen átvehető. A HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum és az EOGY - Evangélikus Országos Gyűjtemény biztosítja annak lehetőségét, hogy az árverési vevő a vételárat az árverés időpontjától számított 8 napon belül egyenlítse ki. A vevő a vételár kiegyenlítését követően köteles gondoskodni a megvett tárgy elszállításáról saját költségére és felelősségére.

A HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum minden árverésre kerülő tárgy eredetiségéért garanciát vállal. Leütés után semmilyen felszólamlást nem veszünk figyelembe, kivéve, ha a tárgy hamis, bár a katalógusban eredetinek van feltüntetve. Ebben az esetben az árverési vevő írásban, a tárgy származásával vagy eredetiségével kapcsolatban felmerült első kételyétől számított három hónapon belül, de nem később, mint az árverés napjától számított 5 év elteltével felszólamlással élhet.
A kereskedelmi képviselő vállalja, hogy a szerződés megkötésétől számított 5 éven belül a felszólalótól az értékesített tárgyat a leütési ár, valamint az árverési jutalék összegének ellenében visszaveszi, amennyiben arról független szakértő megállapítja, hogy nem eredeti.

Az eladásra kerülő tárgyak a kikiáltási ár alatt nem vásárolhatóak meg. 

Az árverés végén az el nem kelt tárgyak újraárverezését lehet kérni a kereskedelmi képviselőtől.

Jelen üzleti feltételek pontjaiban nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései irányadóak, vitás kérdések esetén a felek alávetik magukat a Fővárosi Bíróság illetékességének.

FIZETÉSI MÓDOK

KÉSZPÉNZ
BANKKÁRTYA

Banki átutalás esetén a következő adatokat kérjük figyelembe venni.

Az adományok a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai
Intézményéhez futnak be, akik segítő szervezetként gondoskodnak arról, hogy az árverésen összegyűjtött pénzösszeg a legmegfelelőbben hasznosulhasson az ukrajnai menekültek számára.

A megvásárolt könyv árát az erre a célra létrehozott bankszámlaszámra kérjük utalni: 11707024-20478070 az árverés utáni 8. napig, 2022. március 27-ig. 

A közleménybe a következő szerepeljen: árverés 20220319.

 

Ha valaki nem tud eljönni a könyvért, a postaköltséget a vevőnek kell fizetnie.

 

Az árverés során a licitlépcső 500 Forint. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése