Rólunk

A Magyar Gyerekkönyv Fórum céljai között szerepel az utóbbi étvizedben robbanásszerű fejlődést mutató magyar gyermekkönyves, ifjúsági könyves szakma bekapcsolása a nemzetközi vérkeringésbe.

Az egyesület ezért angol elnevezést választott, ez a HUBBY (Hungarian Board on Books for Young People), arra is utalva így, hogy az egyesület magáénak vallja az IBBY (International Board on Books for Young People), azaz a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsának céljait. A többi mellett ezek között szerepel a nemzetek közötti megértés elősegítése a gyermek- és ifjúsági könyveken keresztül, illetve a magas színvonalú, igényes kiállítású könyvek eljuttatása a gyerekekhez a lehető legszélesebb körben, különös tekintettel a hátrányos helyzetű közegekben élőkre. 

A Magyar Gyerekkönyv Fórum feladatának tekinti, hogy segítse a gyerek- és ifjúsági könyv szakmában tevékenykedő vagy tevékenykedni kívánókat, továbbá küldetésének érzi, hogy előmozdítsa a gyerekirodalom kutatást a tudományos eredmények széles körű megismertetésével. Nem utolsó sorban nemzeti szinten szeretné népszerűsíteni a gyermek- és ifjúsági irodalmat, és felkarolni, összehangolni az ezen a területen létrejövő kezdeményezéseket.

Az egyesület tervezi a gyermekkönyv szerzők, illusztrátorok, kiadók évenkénti szakmai díjazását, rendszeres szakmai találkozók, fórumok, műhelyek és továbbképzések szervezését, közönségesemények rendezését, illetve szeretnék elérni, hogy a közoktatásban nagyobb mértékben legyenek jelen a kortárs gyermekkönyvek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése