2020. december 1., kedd

Vettetek már könyvet karácsonyra?


Lefutottátok már a szokásos köröket? Ajándékok megrendelve, becsomagolva, szekrény mélyére rejtve? Vagy ebben a fura, vírusos időszakban még csak kétségbeesetten keresitek a lehet legjobb, egyénre szabott és mégis hasznos ajándékokat?

Hadd javasoljunk valamit. Vegyél hazai és tartós értéket: vegyél könyvet!

Ha gyerek- és ifjúsági könyvek sorakoznak a fa alatt, azzal az ünnep meghittségét hosszú időre az otthonodba költözteted. A könyvvel közös olvasásokat, összebújós meséléseket, vagy épp csendes, belefelejtkezős élményeket ajándékozol. Az élményekből pedig fontos és izgalmas beszélgetések születhetnek. Hogy mi mind: a nagyi és a papa, a szülők és a gyerekek, na meg a majdnem felnőttek is, közös nyelvet beszéljünk, és megértsük egymást — ehhez járul hozzá egy jó könyv! A közös téma, a fontos kérdések lehetővé teszik, hogy ha különféleképpen, mégis együtt gondolkodjunk. 

Az elmúlt év sok újat hozott mindannyiunk életébe. A saját bőrünkön érezzük, hogy az összefogás, az együttgondolkodás, a közös felelősségvállalás milyen fontos most. A hazai könyvkiadókat komoly gazdasági visszaesés sújtja 2020-ban, és mi, a HUBBY-Magyar Gyerekkönyv Fórum tagjai, arra kérünk és buzdítunk benneteket: a könyvvel szerzett élményen túl, a gyerekkönyvek vásárlásával támogassátok a magyar alkotókat és kiadóikat is!

Ajándékozzatok hazait, adjatok egymásnak könyveket, mert értéked adni jó, és olvasni élmény.

Ráadásul a könyveket most már az otthonodból is megrendelheted, hiszen semmi sem fontosabb, mint hogy vigyázzunk egymásra. 

Boldog és meghitt pillanatokban gazdag ünnepeket kívánunk!

Itt pedig megtaláljátok tagkiadóink elérhetőségeit, és egy-egy kedvenc ajándékozni való könyvüket:


Berger Kiadó


Az ellopott Mikulás-szán

Itt a karácsony, és hiánycikk a szaloncukor! Két huskykölyök, a Mikulás két kis segéde Trixitől és Maxitól kér segítséget: valaki ellopta az égen járó rénszarvasszánt! A gyerekek maguk indulnak a rejtély felderítésére, de közben felbukkan egy titokzatos idegen is...



A Gemini-kód

Hekkertámadás a Föld ellen! A vírus a nemzetközi űrállomásról terjed, a gond csak ott orvosolható. Csakhogy az űrhajók használhatatlanok! Az egyetlen esély Szilas Bundi titkos rakétája, és Bugac Pongrác vakmerő csapata. Csatázz velük a lézerszemű, robotbokszerek ellen, és szoríts nekik, hogy sikerüljön kiiktatni a gemini kódot! 




Cerkabella Könyvkiadó 

Az igényes gyerekkönyvek műhelye

Navigátor 3. Kortárs gyerekirodalmi lexikon, böngésző és olvasókönyv
A Navigátor túlélő-felszerelése lehet annak, aki napjaink gyerekirodalmi rengetegében kíván eligazodni. Vagy egyszerűen csak nézelődni, böngészni, felfedezni, újrafelfedezni szeretne.
A kék madár Az Év Gyerekkönyve-díjjal kitüntetett szerzők közös munkája! A világhírű, irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Maurice Maeterlinck varázslatos történetét mesélik újra – az örökérvényű klasszikus pompás köntösben kerülhet a magyar olvasók kezébe.






Cser Kiadó

Ismeretterjesztés, irodalom és a mindennapok szakkönyvei minden témában


Hónővér

A 10 éves Noelnek a karácsony az év legszebb napja, amikor mézeskalács és narancs illata, a feldíszített karácsonyfa és a gyertyák fénye tölti be a lakást. De idén semmi sem olyan, mint máskor…



Állat Születik

A könyvben arról olvashatunk, miként jönnek világra az állatok utódai, és hogyan gondozzák a szülők kicsinyeiket.


Csimota Kiadó

Új utakon járunk!
Bezártság helyett élmény, mert a karácsony idén sem marad el!

Karácsonyi akció (fakeret + 2 mese)
Bingaminga és a babkák

Bingaminga a nagyhírű varázsló annak próbál a végére járni, hogy vajon mitől szabadultak el a világ egyensúlyáért felelős babkák

A Csimota Kiadó karácsonyi ajánlatát ide kattintva érhetitek el. 




Csirimojó 
Egérke enciklopédiája Egy nagyfülű barna egérke a prágai nénikéi látogatására készülve alaposan feltérképezi az ürege körüli erdőt, a tóban és a kertben élő állat- és növényvilágot. A felfedezéseiből pedig egy saját képes enciklopédiát készít.
Hogyan alszanak az állatok? Annyiféle állat létezik. Mindegyik más és más. Másképp néznek ki, másképp szaladnak, más az illatuk (vagy a szaguk, ahogy tetszik), és másképp is alszanak. Az álmaik? Talán azok is különbözőek. Vagy mégsem.



Kolibri Kiadó Ahol olvasni gyerekjáték!

A karácsony nagy könyve — 24 ünnepváró mese

Amikor beköszönt a tél és a levegőben hópelyhek kavarognak, eljön az ideje az esti kuckózásnak, a meséknek és a varázslatnak… 24 klasszikus történet a karácsonyváráshoz, olyan híres szerzők tollából, mint Charles Dickens, Oscar Wilde, Hans Christian Andersen, a Grimm testvérek, Louisa May Alcott és még sokan mások.

Az állatok karácsonya

A kis Jézus születését ünneplő és az állathangok utánzására épülő leleményes mesét Bajzáth Mária 8 éves fiával, Ivánnal együtt írta. A meséléssel eltöltött idő örök útravaló - a közös mókázás pedig feledhetetlen ajándék kicsiknek és nagyoknak, amely még meghittebbé teszi a közös ünnepvárást.



Móra Kiadó 

Már 70 éve mesél a Móra


Csillagok meséi

Az emberek évezredek óta csodálják az éjszakai égboltot, nem csoda, hogy számos legenda született a tündöklő csillagokról. Történetek bosszúszomjas istenekről, istennőkről, szörnyekről, hősökről. Más mesék az univerzum titkaira adnak magyarázatot.

Széltestvér és Napkelte

Izlandtól Szudánig a világ megannyi országából kerültek ebbe a kötetbe különleges mesék. Olvashatunk jóságos mostoháról, emberré vált oroszlánról, kisfiút örökbefogadó méhecskéről, egy lányról, akinek három férje volt, meg egy királyról, akinek hét felesége.


A Móra Kiadó karácsonyi könyvcsomagjai ide kattintva érhetők el. 



Naphegy Kiadó

A szerethető gyerekkönyvek kiadója
A lány, aki szavakkal varázsolt

Élt egyszer egy kislány, aki előtt egy könyvet lapozgatva megnyílt egy szavakból épülő varázslatos világ. Szabó Magda azonnal tudta, hogy ebben a világban van az igazi helye.
Távol-keleti mesék

Igazságosan ítélő mandarin, selyemtolvaj, várban lakó démonsereg és kapzsi császár kel életre a kínai, tibeti, mongol, ujgur, koreai, japán és vietnámi népi fantázia szülte elbeszélésekben. A kelet- és belső-ázsiai történetek furfang, lelemény, szorgalom és igazságosság uralta világot tárnak elénk.





Pagony Kiadó 

Nagyra tartjuk a kicsiket! 


3-5-8 perces téli mesék

Mit szólnátok, ha fognánk magunkat, és az EGÉSZ TELET megünnepelnénk? A karácsony még a nagymamákkal együtt is csak néhány napig tart, de annyi sok téli nap van még előtte, és főleg utána! És azokon a napokon is történnek érdekes dolgok, amikről érdemes meséket olvasni. 

A medve, aki a karácsonyfában lakott

Liza és apu karácsonyfát vásárolnak. Liza kiválaszt egy JÓ nagyot. Apu hazacipeli. JÓ nehéz! Liza és apu feldíszítik a fát. De NAGYON furcsa hangok jönnek a fa belsejéből… Mi lehet ez? A titokra karácsony estéjén fény derül… Szívmelengető karácsonyi mesekönyv Harcos Bálinttól, Agócs Írisz csodálatos rajzaival.


A Pagony Kiadó ünnepi mesekönyveit ide kattintva érhetitek el. 



Scolar Kiadó

Scolar - a család kiadója
Tavaszapó

Nem kis gondok gyötrik a Télapó egyetlen csemetéjét: ki nem állhatja a telet, a szánkózást s a tea ízét. A kisfiú sokkal szórakoztatóbbnak találja a tavaszt, a nyuszikat és a hímes tojásokat! Ráadásul legszívesebben Tavaszapó szeretne lenni, mikor felnő. Az apukája hallani sem akar erről…
Az utolsó bárány Miféle vakító fény lehet az, ami egy téli éjszaka közepén felriasztja a bárányokat legmélyebb álmukból? És vajon hova tűnhettek a pásztoraik? Talán elrabolták őket az Ufók? Vagy netalántán ennek az egésznek ahhoz a lányhoz van köze, akiről az a hír járja, hogy egy közeli istállóban született?





Vivandra Kiadó


Olvasok. Jól vagyok.


Hihetetlen
"Hogyan alakult ki a világ?" Gyerekeknek - vicces stílusban, csupaszín képekben.

Warren és a suttogó erdő

Warren szemtől-szembe kerül baljós hasonmásával, Worrinnal
.




 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése